Kempin työntekijät valmistavat huippulaatua LED-valaistuksen alla

Kempin Lahden tuotetehtaan tuotantotilat ja tuote- sekä elektroniikkatehtaiden ulkovalaistukset uudistettiin LED-valaisimiin 2019–2020 vuodenvaihteessa.

Talvella 2019/2020 Kempin Lahden tuotetehtaan tuotantotilat ja keväällä 2020 tuote- sekä elektroniikkatehtaiden ulkovalaistukset uudistettiin LED-valaisimiin.

Tuotantotilan pinta-ala oli noin 9000 m² ja valaistavan ulkoalueen noin 37 000 m². Kemppi on maailmanlaajuisesti tunnettu hitsausalan perheyritys, joka kehittää älykkäitä laitteita, hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja näitä tukevia asiantuntijapalveluja. Valaisinten vertailussa huomioitiin muun muassa energiatehokkuutta, investointihintaa, takuuaikaa sekä myyjäyrityksen tuote- ja palvelureferenssejä.

Pihavalaistuksessa monia erilaisia valaisintyyppejä korvattiin FL-SB2 LED-valaisimilla.

Asiakkaan tärkeimmät kriteerit valaistuksen uudistukselle olivat energiansäästö ja järkevä takaisinmaksuaika. Uusien valaisimien energiatehokkuus on huomattavasti parempi. Valaisimien hyvä värintoisto ja väritarkkuus huomioitiin tarkkaa kokoonpanotyötä varten ja sivuhäikäisy pyrittiin minimoimaan.

– Valaistustehollisesti sisätiloissa onnistuttiin loistavasti!

– Valaistustehollisesti sisätiloissa onnistuttiin loistavasti! Ulkotiloissa valaisintyypin valinnasta johtuen valaisinmäärää lisättiin seitsemällä kappaleella ja pylväsvalaisimien linssit vaihdettiin mahdollisimman laajalinssisiksi, kertoo Kempin kiinteistöpäällikkö Jari Manninen.

Tuotantotilan valaistuksessa korvattiin muun muassa vanhoja 250 W monimetallivalaisimia FL-UFOH LED-riippuvalaisimilla.

Tuotantotilan valaistuksessa päädyttiin korvaamaan pääosin vanhat 250 W monimetallivalaisimet ja muutamia T5-loistevalaisimia FL-UFOH LED-riippuvalaisimilla. Pihavalaistuksessa monia erilaisia valaisintyyppejä korvattiin FL-SB2 LED-valaisimilla. Erillinen urakoitsija toteutti valaisimien vaihdot. Valaisinten vaihdon toteuttamista suunniteltiin jo hankintavaiheessa, jolla varmistettiin asennuksen sujuvuus.


Kemppi on hitsausalan edelläkävijä, mikä kehittää älykkäitä laitteita, hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja näitä tukevia asiantuntijapalveluja niin vaativiin teollisiin sovelluksiin kuin kuluttajan tarpeisiin. Kemppi tarjoaa ratkaisuja, joilla heidän asiakkaansa voivat parantaa hitsaustuotantonsa arvoa merkittävästi. Kempin liikevaihto on yli 150 miljoonaa euroa ja pääkonttori sijaitsee Lahdessa. Kemppi työllistää yli 800 hitsausalan asiantuntijaa 17 maassa. Lisäksi partneriverkosto tarjoaa paikallista asiantuntemusta asiakkaidensa käyttöön yli 60 maassa.